joi, 2 decembrie 2010

The big bang theory varianta britanica

Am gasit un serial britanic de comedie care merita toata atentia: "The IT crowd". Este exact ceea ce cautam, fiind in pauza de episoade noi de la "The big bang theory".


Serialul a aparut in 2006, si prezinta un departament IT in care lucreaza Roy si Moss, pana intr-o zi cand isi face aparitia in peisaj Jen, o angajata noua pe post de sefa, dupa ce a mintit cu succes in CV in legatura cu cunostintele ei IT (care sunt sublime dar lipsesc cu desavarsire...bine, apar doar cand e vorba de scris e-mailuri sau de click-uit un mouse).

Serialul a castigat 3 premii BAFTA si un premiu Emmy iar in iulie anul acesta a fost difuzat al 4-lea sezon, deci aveti un pic de recuperat.

Cat despre personaje... imaginati-va un Sheldon cu par mare, cu ochelari, care lucreaza intr-un subsol si care atunci cand are loc un incendiu in birou trimite un e-mail catre pompieri si l-ati gasit pe Moss. Nu o sa va descriu modul de gandire si actionare al sau, dar o sa va prezint doar doua exemple:

Roy: [singing] We don't need no education.
Moss: Yes you do; you've just used a double negative 
 
[Trying to put out a fire and having just set the fire to the extinguisher]
Moss: I'll just put it here with the rest of the fire. 

Roy pe de alta parte este un tip de la IT care incepe fiecare discutie legata de o problema tehnica din cadrul firmei cu urmatoarea replica plus o mutra sictirita: 


Roy: Hello, IT. Have you tried turning it off and on again?

Apare la un moment dat si un personaj Goth care locuieste intr-o camera obscura si care ar trebui sa se ocupe de aparatura dar habar n-are ce face acea aparatura. Meet Richmond. Cel care imparte cu ceilalti marea lui descoperire: Cradle of Filth.


Nu vreau sa va spun prea multe. Va mai spun doar ca tot ce e facut in Anglia nu functioneaza. Va las pe voi sa descoperiti nebuniile pe care le fac acestia. Este un serial britanic cu o doza foarte buna de umor si cu personaje la fel de simpatice si cu replici potrivite ca minunata gasca condusa de Sheldon.

1 comentarii:

Tomata cu scufita spunea...

Oh, I'll give it a try. :)

Trimiteți un comentariu

Pe corbii lui Odin, ce ai de zis?